Putin a interzis cuvintele străine în discursul oficialilor şi în documente

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care interzice folosirea cuvintelor străine în discursul oficialilor şi în documentele oficiale. Singurele excepţii sunt acele cuvinte care nu au corespondent în rusă.Documentul a fost publicat pe portalul oficial de internet al informaţiilor juridice.

Imaginea articolului Putin a interzis cuvintele străine în discursul oficialilor şi în documente

Putin a interzis cuvintele străine în discursul oficialilor şi în documente

Se fac amendamente la legea „Cu privire la limba de stat a Federaţiei Ruse”. Potrivit autorilor legii, documentul ar trebui să protejeze limba rusă de împrumuturile străine.

O listă de cuvinte străine care nu au corespondent în limba rusă va fi dată în dicţionare speciale.

Dicţionarele şi cărţile de referinţă vor fi aprobate de guvern pe baza propunerilor comisiei pentru limba rusă.

Domeniile în care utilizarea limbii ruse este obligatorie includ: relaţiile oficiale şi corespondenţa oficială a organizaţiilor de toate formele de proprietate cu ruşii, înregistrarea adreselor expeditorilor şi destinatarilor telegramelor; sisteme informaţionale de stat şi municipale; precum şi informaţii destinate consumatorilor de bunuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].