Iranul a continuat acumularea de stocuri de uraniu purificat

Iranul a continuat, în ultimele luni, producţia de uraniu purificat, conform unui raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) vizualizat de Agenţia France-Presse, informează cotidianul Le Figaro.

Pe 12 februarie, Iranul avea un stoc de 3.760 de kilograme de uraniu purificat, în creştere de la 3.673 de kilograme în octombrie 2022, adică de 18 ori peste limita autorizată prin Acordul nuclear cu marile puteri, din 2015.

Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, se va deplasa la Teheran la sfârşitul acestei săptămâni.

Negocierile privind reactivarea Acordului nuclear din 2015 sunt în impas de câteva luni. Iranul condiţionează revenirea la respectarea Tratatului de anularea sancţiunilor impuse de Statele Unite după retragerea din acord prin decizia fostului preşedinte Donald Trump.

Conform unor surse citate de agenţia Blooomberg, inspectorii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică au depistat în Iran fragmente de uraniu purificat la nivelul de 84%, dar Teheranul a negat acest lucru. Informaţiile au generat preocupări suplimentare, în condiţiile în care pentru fabricarea de arme atomice este necesar un nivel de purificare a uraniului de 90%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].