Restaurantul preferat al preşedintelui Iohannis de la Timişoara nu îşi va deschide terasa pe 1 iunie

Chef Daniel Cheregi conduce unul dintre cele mai apreciate restaurante din Timişoara. Acesta se mândreşte pentru că a gătit pentru preşedintele României dar acum este nevoit îşi ţină terasa restaurantului închisă din cauza noilor măsuri. Daniel spune că distanţarea meselor pe terasă îi reduce numărul de locuri la jumătate şi cum restaurantul rămâne închis nu îşi poate acoperii cheltuielile

”Ei ar fi trebuit să ne lase şi în interior măcar acelaşi număr de mese. Noi trebuie să angajăm toţi oamenii, chiria rămâne la fel, materia primă, noi lucrăm cu materie primă de calitate şi foarte scumpă, este o loterie până la urmă. Din ce am înţeles, nu ştiu că şi legislaţia este foarte ambiguă, nu sunt nişte norme foarte clare, să-ţi spună, am înţeles că după fiecare masă servită trebuie să ai o pereche de mănuşi, asta înseamnă că dacă fiecare ospătar are măcar opt mese pe zi înseamnă opt perechi ori trei chelneri cât sunt pe tură e 24 plus la bucătărie, măşti, viziere, soluţii de dezinfectat, deci propietarul este destul de dezavantajat, cheltuielile se dublează iar încasările scad”,a  spus Cheregi.

Funcţionarea terasei după noile reguli i-ar aduce doar 5% din încasările de anul trecut când funcţiona şi restaurarantul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].