SUA trimite Braziliei două milioane de doze de hidroxiclorochină

Casa Albă a făcut un anunţ comun cu administraţia braziliană despre furnizarea dozelor de hidroxiclorochină, a cărui utilizare a fost apreciată atât de preşedintele american Donald Trump, cât şi de preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, la doar câteva zile după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a suspendat testarea acestuia la pacienţii COVID-19 din cauza problemelor de siguranţă.

Însuşi Trump a spus la jumătatea lunii mai că ia hidroxiclorochină ca măsură preventivă, chiar dacă Administraţia americană pentru produse alimentare şi medicamente a emis un avertisment cu privire la utilizarea sa pentru coronavirus.

Bolsonaro, care are legături personale cu Trump, a declarat recent că a păstrat o cutie de medicamente în cazul în care mama sa, în vârstă de 93 de ani, va avea nevoie de ea.

„Poporul american şi brazilian sunt solidari în lupta împotriva coronavirusului. Anunţăm că Guvernul Statelor Unite a livrat două milioane de doze de hidroxiclorochină (HCQ) oamenilor din Brazilia”, se arată în declaraţie. 

„HCQ va fi folosit ca profilactic pentru a ajuta la apărarea săăntăţii infirmierelor, medicilor şi profesioniştilor din Brazilia împotriva virusului. Acesta va fi, de asemenea, utilizat ca tratament pentru a trata brazilienii infectaţi”, se mai menţionează în comunicat.

Cele două ţări vor desfăşura, de asemenea, un efort de cercetare comună, care va include „studii clinice controlate aleatoriu”, se arată în declaraţie, adăugând că Statele Unite vor trimite în curând 1.000 de ventilatoare mecanice în Brazilia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].