Marea Britanie neagă că tancurile sale ar avea proiectile cu uraniu sărăcit

Regatul Unit a confirmat că va furniza Ucrainei gloanţe cu capacitate de penetrare a blindajului, alături de tancurile Challenger 2, dar a insistat că au un risc scăzut de radiaţii.

Uraniul sărăcit “este un component standard şi nu are nicio legătură cu armele nucleare”, a declarat Ministerul Apărării.

“Armata britanică a folosit uraniu sărăcit în proiectilele sale de penetrare a blindajului de decenii de zile”, a adăugat declaraţia.

“Rusia ştie asta, dar încearcă deliberat să dezinformeze. Cercetările independente ale oamenilor de ştiinţă din grupuri precum Royal Society au evaluat că orice impact asupra sănătăţii personale şi a mediului de la utilizarea muniţiilor cu uraniu sărăcit este probabil să fie scăzut”.

Col Hamish de Breton-Gordon, fost comandant de tancuri al Armatei Britanice şi expert în arme chimice, a declarat că comentariile dictatorului Putin propagă “dezinformare clasică”. 

El a declarat că este  “ridicol” să sugereze că proiectilele cu uraniu sărăcit au legătură cu armele nucleare, care folosesc uraniu îmbogăţit, potrivit BBC

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].