Pamântul are o a doua „Lună”, dar doar temporar | VIDEO

Avem un nou vecin spaţial, cel puţin pentru o perioadă. Astonomii de Catalina Sky Survey au descoperit un asteroid care a fost captat de gravitaţia pâmântului, relatează BBC.

Imaginea articolului Pamântul are o a doua „Lună”, dar doar temporar | VIDEO

Pamântul ar putea avea o mini-lună

„Pămâtul a capturat temporar un obiect, posibil o mini-lună, numit 2020 CD3”, a scris, pe Twitter, Kacper Wiezchos, cercetător în cadrul centrului.

Wiezchos a calculat diamentrul asteroidului ca fiind cuprins între 1,9 şi 3,5 metri. Obiectul a intrat în  orbita pământului acum trei ani şi este al doilea asteroid ce intra în acestă zonă după 2006 RH120 ce a orbitat în jurul pământului 18 luni, între 2006 şi 2007.

2020 CD3 este posibil să părăsescă orbita planetei noastre în aprilie 2020.

Termenul de mini-lună este atribuit asteroizilor ce sunt captaţi de orbita pământului pentru mai multe luni sau ani înainte de a se depărta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *