PNL îl susţine pe Nicuşor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei / Barna: Un mare pas înainte pentru un candidat unic anti-PSD

Ludovic Orban a explicat că PNL face un sacrificiu şi trece pentru dorinţa de a avea candidat propriu la Primăria Capitalei, însă are încredere că Nicuşor Dan va toate datele necesare ca să asigure „o guvernare locală performantă”.

Imaginea articolului PNL îl susţine pe Nicuşor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei / Barna: Un mare pas înainte pentru un candidat unic anti-PSD

PNL îl susţine pe Nicuşor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei / Barna: Un mare pas înainte pentru un candidat unic anti-PSD

„Nu am avut nicio negociere de natură politică cu Nicuşor Dan. Singurele discuţii sunt cele legate de problemele Bucureştiului şi de soluţiile sale pentru rezolvarea acestor probleme. PNL face un sacrificiu că renunţă la voinţa de a avea un candidat propriu şi ia decizia de a susţine un candidat care nu este membru al PNL”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul partidului.

Liderul liberalilor a mai spus că a trecut peste „egoismul firesc” şi are încredere totală că Nicuşor Dan va rezolva problemele Bucureştiului.

„Trecând peste egoismul firesc, am încrederere deplină şi are cu adevărat toate datele necesare pentru a asigura o guvernare locală perfomantă care să vină în întâmpinarea problemelor cetăţenilor”, a mai precizat Orban.

El a adăugat că nu i-a solicitat lui Nicuşor Dan să intre în PNL.

Nicuşor Dan: Îi mulţumesc lui Orban pentru susţinere. Mediul de afaceri va avea în mine un partener

Nicuşor Dan îi mulţumeşte, printr-un comunicat de presă, lui Ludovic Orban, după ce liderului PNL a anunţat că îl susţine în cursa pentru Primăria Capitalei, Dan oferind garanţii mediului de afaceri că va găsi în el un partener de bază.

„Mulţumesc preşedintelui PNL, Ludovic Orban, pentru susţinerea candidaturii mele la Primăria Capitalei. Este un gest de mare responsabilitate politică, în condiţiile în care PNL-ul are în interiorul său persoane foarte competente pentru această poziţie”, arată Nicuşor Dan, în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, prin „acest gest de responsabilitate”, dorinţa bucureştenilor de a avea un candidat unic al Opoziţiei împotriva administraţiei Firea – PSD este foarte aproape de a fi realizată.

„Vreau să asigur mediul de afaceri că va avea în mine un partener de bază. Oraşul are nevoie de dezvoltare, iar sectorul privat este motorul dezvoltării. Vom simplifica interacţiunea cu autoritatea, vom emite toate autorizaţiile în termenul legal. Vom fi o interfaţă între mediul de afaceri local şi sistemul local de învăţământ. Vom avea o politică corectă şi predictibilă de achiziţii publice. Vom ajuta financiar şi logistic start-up-urile în tehnologie, industrii creative şi cercetare. Vom construi, în parteneriat public-privat, centre de conferinţe care să pună Bucureştiul pe harta globală de business”, a scris Nicuşor Dan, în comunicatul de joi.

Totodată, el transmite scuze reprezentanţilor presei, afirmând că nu va da alte declaraţii pe acest subiect până după momentul unei discuţii aplicate cu Ludovic Orban.

Barna: Un mare pas înainte pentru un candidat unic anti-PSD

Dan Barna a afirmat că este o veste foarte bună faptul că Ludovic Orban a anunţat că PNL îl va susţine pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei. Liderul USR a precizat că este un mare pas înainte pentru un candidat unic anti-PSD la Bucureşti.

„O veste bună – PNL tocmai a anunţat că îl susţine pe Nicuşor Dan, candidatul USR pentru Primăria Capitalei. Anunţul este un mare pas înainte pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD la Bucureşti”, a scris Dan Barna, joi pe Facebook.

Ludovic Orban a anunţat, joi, că PNL va susţine candidatura lui Nicuşor Dan pentru Primăria Generală a Capitalei. Liderul liberal a precizat că sondajele arată că alţi posibil candidaţi ai partidului nu ar avea garanţia că ar putea câştiga în bătălia cu PSD.

El a precizat că nu i-a solicitat lui Nicuşor Dan să intre în PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *