O instituţie va avea relaţii cu publicul doar prin telefon sau corespondenţă, de teama infecţiilor

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a luat decizia ca, începând cu data de 02.03.2020, activitatea de relaţii cu publicul să se facă doar prin telefon sau corespondenţă poştală, pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor de natură virală, informează un comunicat.

Imaginea articolului O instituţie va avea relaţii cu publicul doar prin telefon sau corespondenţă, de teama infecţiilor

O instituţie va avea relaţii cu publicul doar prin telefon sau corespondenţă, de teama infecţiilor

ANRP invocă şi numărul mare de petenţi care se deplasează din întreaga ţară la sediul instituţiei pentru a solicita informaţii sau a depune documente.

În sprijinul persoanelor care au nevoie de informaţii, ANRP îşi va modifica programul de audienţe telefonice, va desemna în mod suplimentar persoane calificate şi va aloca mai mult timp pentru această activitate. Astfel, de luni până joi, informaţiile vor fi oferite telefonic pe toată durata programului de lucru, respectiv de la ora 09:00 la ora 17:00, nu doar de la ora 12:00 la ora 16:00, ca în prezent. Se vor acorda audienţe telefonice şi în ziua de vineri, în intervalul orar 09:00 – 14.00.

„Pentru ca activitatea de informare să fie eficientă, insistăm ca persoanele să ne contacteze doar la numărul de telefon alocat domeniului de activitate al instituţiei care corespunde, punctual, nevoii de informare:

• 021-200 94 71 – pentru probleme legate de modul de soluţionare a dosarelor constituite în temeiul Legii nr. 10/2001;

• 021-200 94 70 – pentru probleme legate de modul de soluţionare a dosarelor constituite în temeiul legilor de fond funciar;

• 021-200 94 60 – pentru probleme legate de emiterea titlurilor de plată şi a certificatelor de deţinător de puncte;

• 021-200 94 85 – pentru probleme legate de modul de soluţionare a dosarelor constituite în temeiul Legii nr. 9/1998 şi Legii nr. 290/2003;

• 021-200 94 68 – pentru probleme legate de modul de soluţionare a dosarelor constituite de culte religioase şi minorităţi naţionale.

Atragem atenţia că apelarea unui alt număr de telefon decât cel alocat strict unei problematici nu va conduce la primirea unui răspuns şi, pe de altă parte, va bloca accesul altor persoane interesate de domeniul respectiv.

În situaţia în care se urmăreşte completarea dosarelor de despăgubiri cu documente, recomandăm înaintarea acestora către A.N.R.P. prin Poşta Română sau alte servicii de curierat, cu confirmare de primire.

Pentru transmiterea unor documente în copie sau a unor petiţii, punem la dispoziţie următoarele adrese de email:

[email protected] – Legea nr. 10/2001;

[email protected] – legile fondului funciar;

[email protected] – emiterea titlurilor de plată şi a certificatelor de deţinător de puncte;

[email protected];

[email protected];

[email protected].

La solicitarea expresă a petenţilor, pentru corespondenţa electronică primită la adresele de mai sus până în ora 14:00, vom trimite în aceeaşi zi numărul cu care au fost înregistrate documentele/ petiţiile. Pentru corespondenţa primită după ora 14:00, numărul de înregistrare va fi comunicat în ziua următoare”, arată comunicatul.

La sediul ANRP se acordă consiliere unui număr mediu de 750 de persoane, în timp ce alte aproximativ 500 de persoane depun documente la Registratura Generală, aflată în acelaşi spaţiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!



Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *