Reţeta succesului, predată de elevii de 10: Trebuie să fii competitiv, dar să lucrezi în echipă

Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” a ieşit pe primul loc, 3 ani consecutiv, cu cele mai bune rezultate la Evaluarea Naţională, iar anul acesta a obţinut media 9,72. E vorba de profesori dedicaţi şi elevi dornici să fie printre cei mai buni.

Alexandra şi Tudor sunt colegi din clasa a 5 şi spun că la note de zece i-a adus curiozitatea şi dorinţa de competiţie. Au participat la olimpiade de frizică, matematică, lingvistică şi chiar şi la competiţii internaţionale de ştiinţe, plus proiecte NASA. Profesorii dedicaţi i-au învăţat să pună întrebări dacă nu înţeleg ceva în timpul orelor şi şi-au sacrificat chiar şi pauzele pentru a-i lămuri. În plus, au lucrat cu ei şi după materiale din afara programei, iar temele, care le dezvolta creativitatea şi gândirea critică, erau zilnice şi obligatorii.

Şcoala păstrează tradiţia cu elevi de elită şi în fiecare an îi supune la teste de matematică şi română pe cei care vor să intre aici în clasa a cincea. Deşi se bat 3 pe un loc, doar primii 30 reusesc. Cei care termină liceul aici se îndreaptă spre Oxford sau Imperial, iar cei care rămân în ţară, spre medicină sau arhitectură. 

„Întrebam, mai ales la şcoală şi în timpul orelor, dar şi în pauză dacă încă aveam întrebări. Înainte de un test mereu învăţam împreună chestii mai greuţe. Am devenit un colectiv inseparabil. Suntem foarte curioşi şi foarte competitivi şi tuturor ne place să aflăm lucruri noi şi să ştim cât mai multe”, spune Alexandra Baboiu, elevă.

„Este ca şi o competiţie, fiecare ridică mâna să mai adauge un comentariu la acea poezie sau acel text, sigur există multe nuanţe.  Doamna profesoară de română nu a mers tot timpul după manual şi a venit cu lucruri noi. Fiecare olimpiadă şi concurs, acestea ne-au ajutat să învăţăm materia, să fim în faţă”, consideră Tudor Curtu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].