Tudor Giurgiu: „Colectiv” va fi primul documentar românesc nominalizat la Oscar

Tudor Giurgiu a declarat vineri la gala de deschidere a TIFF că se bucură că festivalul este primul din Europa care îşi reia, practic, drumul, după o amânare şi multe ezitări.

„Va fi un festival cu multe nopţi nedormite, cu proiecţii în aer liber, în curţile unor licee. (…) Vă atrag atenţia dacă nu aţi văzut filmul documentar românesc <Colectiv>, vi-l recomand să-l vedeţi. Va fi o proiecţie specială săptămâna viitoare, va veni întreaga echipă. Sunt absolut convins că, la anul, <Colectiv> va fi primul documentar românesc acre va fi nominalizat la Oscar”, a spus Giurgiu.

Acesta a subliniat că filmul are o campanie extrem de puternică în SUA, fiind un documentar „puternic” care nu trebuie ratat.

La TIFF vor fi proiectate 152 de filme, dintre care 135 de lung metraj din 49 de ţări.

De asemenea, vor fi şi 8 premiere mondiale. 

Cea de-a 19 ediţie a TIFF se desfăşoară la Cluj în perioada 31 iulie – 9 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].