Efectele neaşteptate ale coronavirusului: imaginile NASA arată reducerea poluării în China

Imaginile prin satelit au arătat o scădere dramatică a nivelului de poluare în China, ceea ce este „cel puţin parţial” din cauza încetinirii economice determinate de coronavirus, a anunţat agenţia spaţială americană NASA, citată de BBC.

Imaginea articolului Efectele neaşteptate ale coronavirusului: imaginile NASA arată reducerea poluării în China

Efectele neaşteptate ale coronavirusului: imaginile NASA arată reducerea poluării în China

Hărţile agenţiei arată cum au scăzut nivelurile de dioxid de azot în acest an şi în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019.

Reducerea vine pe fondul scăderii activităţii în fabricile din China, pentru limitarea răspândirii virusului.

Coronavirusul este prezent în peste 50 de ţări, dar marea majoritate a infecţiilor şi a deceselor sunt China.

Agenţia spaţială a menţionat că scăderea nivelului de poluare a aerului a coincis cu restricţia impusă activităţilor de transport şi din fabrici, milioane de oameni intrând în carantină.

“Este pentru prima dată când am văzut o cădere atât de dramatică, pe o zonă atât de largă, pentru un eveniment specific”, a declarat Fei Liu, un cercetător al calităţii aerului la Centrul de zbor spaţial Goddard, într-un comunicat.

Ea a adăugat că a mai fost observată o scădere a nivelului de dioxid de azot în perioada recesiunii economice din 2008, dar reducerea a fost mai graduală.

Nasa a menţionat că anul trecut reducerea poluării a fost efectul sărbătorilor de Anul Nou Lunar de la sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie.

„În acest an, rata de reducere este mai semnificativă decât în ​​anii trecuţi şi a durat mai mult”, a spus Liu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *