Preşedintele PSD Maramureş cere suspendarea din partid a Sorinei Pintea: Actele de corupţie să fie pedepsite aspru

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, susţine că va cere suspendarea din partid a Sorinei Pintea, ca urmare a arestării ei într-un dosar de corupţie, precizând că va cere modificarea Statutului PSD, astfel încât „actele de corupţie să fie pedepsite asupru din punct de vedere politic”.

Imaginea articolului Preşedintele PSD Maramureş cere suspendarea din partid a Sorinei Pintea: Actele de corupţie să fie pedepsite aspru

Preşedintele PSD Maramureş cere suspendarea din partid a Sorinei Pintea: Actele de corupţie să fie pedepsite aspru

„Sunt şocat de acuzaţiile care sunt îndreptate în aceste zile împotriva Sorinei Pintea. Am colaborat foarte bine în ultimii ani, politic şi profesional, cu managerul de spital şi ministrul Sorina Pintea şi tocmai de aceea aceste acuzaţii vin că un şoc personal. Am încredere că Justiţia din România va face lumina în acest caz şi sper că familia Sorinei să fie tare şi să treacă peste acest moment extrem de dificil. Familia să ( Ovidiu, Ionuţ, Cătălin şi Simina) a fost alături de Sorina şi în ultimele săptămâni când o boală gravă o ţinea departe de viaţă publică şi sper că Dumnezeu să le dea înţelepciunea să treacă sănătoşi peste această cumpăna”, a scris, duminică, pe Facebook, Zetea.

Liderul PSD Maramureş a mai spus că va căuta un înlocuitor pentru Sorina Pintea la conducerea Spitalului din Baia Mare.

„Sunt Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş şi Preşedintele PSD Maramureş şi am obligaţia de a lua măsuri concrete în zilele care urmează. Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Doctor Constantin Opriş” din Baia Mare care să asigure bună funcţionare a spitalului în condiţiile de restricţionare a accesului în spital din cauza coronavirusului şi vom demara o anchetă a Corpului de Control al Consiliului Judeţean la Serviciul de achiziţii publice a spitalului. Voi propune, de asemenea, suspendarea din PSD a doamnei Pintea şi a tuturor celor care ar putea avea legătură cu acest caz până la soluţionarea în instanţele de judecată a acuzaţiilor. Voi cere Conducerii Centrale Interimare a PSD modificarea Statutului PSD pentru implementarea imediată a unui set de măsuri pentru că actele de corupţie să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic. Cei care fac parte din PSD trebuie să fie în primul rând oameni cinstiţi iar PSD are obligaţia de a fi în prima linie a luptei anticorupţie în România!”, a adăugat Gabriel Zetea.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, în prezent manager al Spitalului din Baia Mare. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *