Şcolile din SUA pregătesc redeschiderea. Părinţii pot opta şi pentru şcoala online

În SUA, primele state au permis redeschiderea şcolilor, în timp ce altele se pregătesc să o facă în următoarele zile.

Lipsa interacţiunii umane şi valoarea pe care o aduce studiul la clasă sunt câteva dintre motivele pentru care elevii ar trebui să se întoarcă fizic la şcoală.

Elevii liceului Baldwin din Long Island, New York, nu vor mai folosi dulapurile, în fiecare clasă va exista dezinfectant, între profesori şi elevi se va păstra distanţa şi, nu în ultimul rând, se va purta masca.

“Avem dezinfectant pentru mâini în fiecare clasă. Ne-am asigurat că birourile noastre sunt la 2 m distanţă, că există 2 m care separă profesorii de elevi. Avem marcaje pe toate podelele şi pereţi care vorbesc despre purtarea măştii, spălatul mâinilor, păstrarea distanţei. Cred că suntem cu toţii pregătiţi să ne întoarcem fizic. Cred că ne este dor unul de altul. Cred că interacţiunea umană este extrem de importantă”, spune Shari Camhi, reprezentant liceul Baldwin.

Totuşi, părinţii au varianta să aleagă varianta hibrid sau online pentru copiii lor.

Părinţii copiilor de la grădiniţă pot alege să-şi trimită copiii la şcoală cinci zile pe săptămână pentru învăţarea personală sau pot alege ca cei mici să facă cursurile de acasă, online.

Părinţii elevilor de gimnaziu şi liceu au posibilitatea de a-şi trimite copiii înapoi la şcoală timp de două sau trei zile pe săptămână, cu învăţare la distanţă în celelalte zile.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].