Secţia Specială poate deveni istorie. Cătălin Predoiu: Vedeţi cât e de perversă?

Imaginea articolului Secţia Specială poate deveni istorie. Cătălin Predoiu: Vedeţi cât e de perversă?

Secţia Specială poate deveni istorie. Cătălin Predoiu: Vedeţi cât e de perversă?

Cătălin Predoiu vrea ca Secţia Specială să devină istorie. Miercuri seară, ministrul Justiţiei a anunţat că pune în dezbatere modificările Legilor Justiţiei. În acest pachet de legi se află şi desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

„A fost o eroare această Secţie Specială indiferent care au fost motivele care au condus la imaginarea unei astfel de soluţii”, a spus Predoiu.

Predoiu vrea ca toate dosarele cu judecători şi procurori la care lucrează anchetatorii din Secţia Specială să fie repartizate fie la DNA, fie la DIICOT, în funcţie de competenţă.

Totul ar trebui să se facă în maximum 5 zile de când legea intră in vigoare. Toţi procurorii care lucrează aici se întorc de unde au venit. De exemplu, bine-cunoscuta Adina Florea se poate întoarce la Constanţa.

„Vedeţi cât e de perversă această instituţie? Creează aparenţa unui fenomen extins în sistemul judiciar prin instituirea unei instituţii specializate doar pentru aceste tipuri de fapte, dar în acelaşi timp, fără să aibă capacitatea să le combată”, susţine ministrul Justiţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].