Samsung te ajută să vorbeşti cu privirea. Tabletele Galaxy Tab au o aplicaţie care transformă mişcarea ochilor în cuvinte

Imaginea articolului Samsung te ajută să vorbeşti cu privirea. Tabletele Galaxy Tab au o aplicaţie care transformă mişcarea ochilor în cuvinte

Samsung te ajută să vorbeşti cu privirea. Tabletele Galaxy Tab au o aplicaţie care transformă mişcarea ochilor în cuvinte

Tehnologia a fost dezvoltată de compania Irisbond din Spania şi poate fi utilă mai ales atunci când nu poţi să vorbeşti sau dacă ai probleme cu corzile vocale. Firma oferă de mai mulţi ani un soft pentru controlarea calculatorului cu privirea, care începe să aibă multe aplicaţii în domeniul industrial.

Aplicaţia Tallk este o noutate pentru că foloseşte camera tabletei ca să localizeze pupilele şi anumite punte ale feţei.

Cu ajutorul unui algoritm şi cu Inteligenţa Artificială, Tallk transformă privirile, aruncate pe tabletă, în cuvinte care sunt rostite apoi sub forma unor mesaje vocale.

Aplicaţia îţi permite să adaugi propoziţii şi salvează expresiile uzuale. De asemenea, Tallk poate activa şi Bixby, asistentul virtual de la Samsung, prin care se pot controla aparatele din locuinţă, compatibile cu tehnologia Smartthings.

„Oferim o soluţie de comunicare pentru persoane care nu o pot face în mod autonom. Şi acest lucru completează oferta noastră de aplicaţii, care se pot instala şi la distanţă, online, în orice loc din lume”, explică Eduardo Jauregui – CEO Irisbond Spania.

Cercetările în acest domeniu au fost realizate în special pentru a ajuta persoanele care suferă de paralizie cerebrală sau de scleroză laterală amiotrofică, pe scurt ALS.

Fizicianul Stephen Hawking suferea de această boală şi la un moment dat avea nevoie de un calculator ca să comunice.

Aplicaţia Tallk a fost lansată pe Galaxy Store şi Play Store şi este compatibilă cu mai multe tablete de la Samsung.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].