Un nou atac în Franţa. Preot ortodox rănit grav, după ce a fost împuşcat într-o biserică din Lyon/ Primele imagini. UPDATE Preşedintele Marcon, mesaj în limba arabă

Atacul s-a produs la ora locală 16.00 (ora României – 17.00), atunci când preotul închidea Biserica Ortodoxă Greacă a Bunei Vestiri, din arondismentul 7 din Lyon. „A fost atacat de un singur bărbat care l-a împuşcat de două ori”, a declarat o sursa a poliţiei.

Preotul a fost găsit conştient la sosirea salvării, însă se află în stare gravă. Scena atacului este delimitată, iar poliţiştii sunt în căutarea activă a atacatorului.

Preşedintele Emmanuel Macron a postat imediat după atac un mesaj în limba arabă „ În ultimele zile, ţara noastră nu are nicio problemă cu vreo religie. Toate aceste religii sunt practicate liber pe pământul său. Nu există stigmatizare: Franţa este angajată în pace şi să trăiască împreună”

 

 

 

 

 

 

Anterior, ministerul de Interne al Franţei a scris pe Twitter că la Lyon a avut loc un incident grav, dar nu a oferit detalii despre ceea ce se întâmplă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].