Ludovic Orban insistă asupra lipsei pericolului organizării alegerilor parlamentare în decembrie

Premierul Ludovic Orban a spus că alegerile parlamentare nu îi vor pune pe oameni în pericol dacă respectă regulile anti-COVID. Şeful Guvernului a mai declarat că în cazul în care scrutinul programat pentru 6 decembrie nu se va desfăşura, persoane ca Florin Iordache şi Renate Weber vor fi instalate în continuare în fruntea instituţiilor cheie ale statului.

„Derularea campaniei electorale nu reprezintă niciun risc suplimentar, privitor la răspândirea virusului. În cazul în care candidaţii respectă regulile, nu există niciun fel de risc pentru a creşte răspândirea virusului. Ziua în care organizăm procesul de vot este organizată de asemenea natură încât omul să poată merge în siguranţă la vot. Este nevoie de alegeri parlamentare, îi îndemn pe oameni să-şi pună întrebarea: o mai vor pe Renate Weber în fruntea Avocatului Poporului? Dacă nu o să facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului şi o să fie în continuare responsabilă pentru sesizări la Curtea Constituţională care au dus la creşterea dramatică a numărului de infectări. Mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului? Dacă nu mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului, este nevoie de alegeri. Mai vor ca PSD-ul să căsăpească economia, să inventeze noi şi noi acte normative care să ducă România înspre faliment şi înspre prăpastie economică? Dacă nu mai vor, atunci este nevoie de alegeri. Democraţia înseamnă alegeri”, a spus premierul României pe Facebook.

Ludovic Orban a mai spus că alegeri sunt organizate în această perioadă şi în alte ţări, exemplul cel mai bun fiind scrutinul prezidenţial din Statele Unite ale Americii.

„În toate ţările europene s-au organizat alegeri, indiferent că au fost alegeri prezidenţiale, parlamentare sau locale, au fost organizate la termen. În Statele Unite, deşi Statele Unite se confruntă cu cel mai mare număr de infectări, se organizează alegerile prezidenţiale, pentru că asta înseamnă democraţia, înseamnă puterea cetăţeanului de a decide viitorul României. Din 4 în 4 ani, cetăţeanul transferă puterea pe care o deţine către corpul reprezentativ ca să ducă România în direcţia pe care vrea cetăţeanul să o ducă. Astăzi, PSD-ul duce România într-o direcţie contrară voinţei care există astăzi în societatea românească”, a precizat Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]