Vaccinul celor de la AstraZeneca este testat pe copiii mai mari de şase ani

Vaccinul Oxford/AstraZeneca este primul ser care va fi testat pe copiii mai mari de şase ani. Peste 300 de copii cu vârste între 6 şi 17 ani vor fi înrolaţi într-un studiu organizat de Universitatea Oxford, care va începe luna aceasta. Copiii participanţi la studiu sunt din Londra, Southampton şi Bristol.

Andrew Pollard, şeful studiilor pentru vaccin de la Oxford: Ştim că, după orice vaccin, oamenii pot să nu se simtă bine în primele zile, aşa că trebuie să stabilim acel profil la copii, astfel încât, dacă va fi aprobat pentru o grupă de vârstă mai mare, părinţii şi tinerii să ştie la ce efecte secundare să se aştepte.

Deşi au fost rare cazurile grave de Covid-19 la copii, iar cele mai multe cazuri au fost asimptomatice, studiile de până acum nu au ajuns la o concluzie clară, nu ştim dacă sunt mai contagioşi sau mai puţin contagioşi decât adulţii.

Andrew Pollard, şeful studiilor pentru vaccin de la Oxford: Este foarte posibil să fie luată în considerare utilizarea pe scară largă pentru a încerca oprirea răspândirii virusului. Deci încercăm doar să obţinem date care să susţină eventualele politici în această direcţie.

Şi Pfizer şi Moderna testează vaccinurile pe copii, dar au coborât numai până la 12 ani. Rezultatele studiilor vor veni în vară, aşa că până când va începe noul an şcolar, vom şti dacă putem sau nu să folosim aceste seruri pentru copii. 

Administrarea vaccinurilor în funcţie de vârstă

  • Oxford/AstraZeneca – peste 18 ani
  • Pfizer/BioNTech – peste 18 ani
  • Moderna – peste 16 ani
     

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].