Reacţia lui Valeriu Gheorghiţă după ce mai multe ţări au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca: „Nu am primit doze din acel lot”

„Este vorba de un lot de vaccin de la AstraZeneca asupra căruia există această suspiciune că ar fi potenţial legat de apariţia unor cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat într-o perioadă de zece zile de la vaccinare fenomene trombotice, apariţia unor cheaguri de sânge. Agenţia Europeană a Medicamentului a analizat aceste cazuri şi a stabilit la acest moment că nu ar fi un indiciu în ceea ce priveşte relaţia de cauzalitate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Antena3.

Acesta a precizat că, până în 9 martie, la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului au fost raportate 22 de astfel de cazuri din aproximativ 3 milioane de persoane vaccinate cu vaccinul de la AstraZeneca.

CITEŞTE AICI: Vaccinul AstraZeneca, suspendat rând pe rând în mai multe ţări europene. Decizia autorităţilor din Italia

„Lotul asupra căruia s-a ridicat această suspiciune şi care este în evaluare presupune aproximativ 1,6 milioane de doze, care au fost distribuite în circa 17 ţări europene. Aş menţiona că România nu a primit doze din acest lot”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Acesta susţine că, din datele pe care le are, „aproximativ nouă ţări europene au decis să suspende vaccinarea” cu AstraZeneca, dar nu se ştie dacă este suspendată integral sau numai cea făcută cu doze din lotul respectiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].