Timişoara iese din carantină

Prelungirea carantinei în Timişoara se discută în această după-amiază, în condiţiile în care măsurile impuse expiră pe 31 martie.

Întrucât liderii administraţiei publice se opun prelungirii, cel mai probabil, din această noapte nu va mai fi carantină, ceea ce înseamnă că, de mâine, se vor redeschide terasele.

Carantina a fost prelungită în 24 martie, pentru încă 7 zile în Timişoara, după votul în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş care a revenit asupra deciziei de a elibera oraşul de restricţii, la intervenţia secretarului de stat Raed Arafat.

Procedura intervenţiei de la centru a nemulţumit o parte din factorii de decizie locali, iar între autorităţile locale şi centrale a izbucnit un scandal finalizat cu menţinerea restricţiilor. 

Între timp, Guvernul a schimbat condiţiile în care o localitate intră în carantină şi a lăsat liberă introducerea de restricţii în funcţie de depăşirea ratei de 4 la mia de locuitori şi, respectiv, 7,5. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].