Tardigradele, organisme cu 8 picioare şi cu o rezistenţă nemaivăzută

Dacă ai impresia că elefanţii sau balenele sunt cele mai tari animale de pe planetă, află că lucrurile nu stau chiar aşa.

Tardigradele, care au 0.5 milimetri, sunt, probabil, cele mai rezistente creaturi. Nu sunt deranjate de temperaturi mult sub 272 de grade, rezistă şi la vidul din spaţiu, lipsei aerului, dehidratării, înfometării sau la radiaţiile unui reactor nuclear.

Sunt foarte diferiţi de animalele mari. De exemplu, au opt picioare şi nici nu sunt înrudiţi cu orice altceva de pe pământ.

Noi cercetări în astrobiologie arată că micro-organismele pot supravieţui unui impact cu o viteză de 728 de metri pe secundă.

Oamenii de ştiinţă au încercat să stabilească dacă tardigradele au venit cu un asteroid şi supravieţuit impactului. Astfel că, la universitatea Queen Mary din Londra, Alejandra Traspas a tras cu o armă cu gaz în tardigrade. La o viteză de peste 900 m/s, organismele s-au dezintegrat.

NASA a trimis tardigrade în spaţiul şi le-au adus înapoi tot vii. Au expus animalele vidului din spaţiu şi căldurii extreme solare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].