Un cutremur semnificativ s-a petrecut în urmă cu puţin timp în România. Ce magnitudine a înregistrat seismul

În ziua de 26.05.2021, la ora 00:30:37 (ora României), s-a produs în zona seismică Vrancea-Buzău un cutremur mediu cu magnitudinea de 4.5 pe scara Richter, la adâncimea de 140km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 73km E de Braşov, 81km NE de Ploieşti, 113km S de Bacău, 117km V de Brăila, 118km V de Galaţi, 131km N de Bucuresti, 154km NE de Piteşti, 188km E de Sibiu, 194km SV de Iaşi, 196km N de Ruse, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a fost resimţit puternic în Buzău, oraş aflat la 50km SE faţă de epicentru. Seismul a fost scurt dar intens, şi s-a simţit mai ales la etajele superioare, după cum au comentat mai mulţi utilizatori pe reţelele de socializare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].