VIDEO Eva, primul robot capabil să zâmbească

Expresiile faciale sunt esenţiale în comunicarea nonverbală. Chiar şi roboţii au nevoie de ele. Din acest motiv, cercetătorii de la Columbia Engineering 

folosesc inteligenţa artificială pentru a învăţa roboţii să realizeze expresii faciale umane. mAşa au creat-o pe Eva. Primul robot care răspunde la expresiile oamenilor din apropiere.

 

„Eva este capabilă să imite diverse expresii faciale, cu o puternică capacitate de generalizare şi diverse condiţii. Eva poate comunica printr-o cameră video live, videoclipuri înregistrate pe telefon sau descărcate online”.

 

Prin această funcţie, cercetătorii spun că oamenii ar avea mai multă încredere în roboţi.

 

Ei mai adaugă şi că roboţii capabili să răspundă la o mare varietate de limbaj al corpului uman ar fi utili la locuri de muncă precum spitale sau şcoli.

 

[embedded content]

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].