Juniorul-minune David Popovici a prins finala la 100m liber. Este proba în care are cel mai bun timp al anului

La numai 16 ani, David Popovici se califică în a doua finală olimpică la Tokyo, după cea de 200m liber, în care a terminat pe locul 4, la două sutimi de bronz!

David a obţinut al cincilea timp din semifinale de miercuri dimineaţă, 47.72, şi se va bate pentru medalii joi, de la ora 5:37, ora României. Şi-a îmbunătăţit timpul din serii, unde terminase cursa în 48.03.

Românul a terminat pe 4 în prima semifinală, însă din a doua cursă a fost depăşit doar de rusul Kolesnikov, care a obţinut cel mai bun timp, 47.11, record european.

La 100m liber, bucureşteanul are cel mai bun timp al sezonului, atins la Europenele de juniori de la Roma, unde italienii l-au comparat cu legendarul rus Popov. Românul vrea medalie în proba lui favorită. Şi chiar pe cea de aur!

Clasament 100m liber

Klement Kolesnikov (ROC) – 47.11
Caeleb Dressel (USA) – 47.23
Alessandro Miressi (ITA) – 47.52
Hwang Sunwoo (KOR) – 47.56
DAVID POPOVICI (ROU) – 47.72
Kyle Chalmers (AUS) – 47.80
Nandor Nemeth (HUN) – 47.81
Maxime Grousset (FRA) – 47.82

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].