Anisie: Schimbul de bune practici între statele UE în cazul mobilităţii elevilor, necesar

Imaginea articolului Anisie: Schimbul de bune practici între statele UE în cazul mobilităţii elevilor, necesar

Anisie: Schimbul de bune practici între statele UE în cazul mobilităţii elevilor, necesar

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că schimbul de bune practici între statele Uniunii Europene, în ceea ce priveşte mobilitatea elevilor, studenţilor şi a forţei de muncă, este necesar, se arată într-un comunicat de presă, transmis vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Monica Anisie a participat, joi, la reuniunea Consiliului Educaţie, Tineret, Cultură şi Sport, organizată la Bruxelles de preşedinţia croată a Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul reuniunii a fost adoptată Rezoluţia Consiliului privind educaţia şi formarea profesională în Semestrul European: asigurarea dezbaterilor pertinente cu privire la reforme şi investiţii.

Totodată, ministrul Monica Anisie a luat parte la dezbaterea publică cu tema Circulaţia creierelor – o forţă motrice pentru Spaţiul European al Educaţiei. În intervenţia sa, ministrul român a subliniat că mobilitatea este un element esenţial al liberei circulaţii şi al cooperării europene, însă experienţele statelor membre sunt diferite.

„Considerăm că este necesar un schimb permanent de informaţii şi bune practici între statele membre în ceea ce priveşte mobilitatea elevilor, studenţilor şi a forţei de muncă. Începând cu anul 2016 finanţăm proiecte de mobilitate pentru tineri cercetători din Diaspora, cu scopul de a facilita schimburile de experienţă şi expertiză ce au la bază competenţe dobândite de tinerii cercetători români aflaţi în Diaspora şi cei din ţară, în vederea consolidării cooperării dintre aceştia”, a afirmat ministrul Educaţiei, în intervenţia avută în cadrul reuniunii de la Bruxelles.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării a subliniat, de asemenea, că iniţiativa privind constituirea reţelelor de Universităţi Europene creează premise pentru o mobilitate echilibrată şi cooperare consolidată, apreciind că primele reţele europene de universităţi vor putea să ofere în următorii 2-3 ani informaţii privind soluţiile identificate, instrumentele promovate şi rezultatele obţinute, inclusiv în ceea ce priveşte circulaţia creierelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *