Câciu, după ce România a primit primii bani din PNRR: Trebuie să punem rapid aceşti bani la treabă

Trebuie să punem rapid aceşti bani la treabă în folosul comunităţilor din întreaga ţară, transmite ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, după ce Comisia Europeană a anunţat că a trimis ţării noastre 1,8 miliarde de euro, primii bani din PNRR.

Imaginea articolului Câciu, după ce România a primit primii bani din PNRR: Trebuie să punem rapid aceşti bani la treabă

Câciu, după ce România a primit primii bani din PNRR: Trebuie să punem rapid aceşti bani la treabă

„Lucrăm pentru a folosi banii din PNRR în beneficiul românilor! Alături de construcţia bugetului pe 2022, care este principalul efort al momentului pentru echipa de la Ministerul Finanţelor, o altă prioritate este folosirea banilor din PNRR. Deja o primă tranşă de 1,8 miliarde de euro din granturi a intrat în conturile BNR, va urma destul de repede şi un avans pentru partea de împrumuturi. De aceea, reprezintă o urgenţă construcţia unui cadru legal pentru a putea cheltui aceşti bani”, scrie pe Facebook Adrian Câciu.

Ministrul de Finanţe anunţă că. va lucra împreună cu colegii de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonanţe de urgenţă pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri.

„Trebuie să punem rapid aceşti bani la treabă în folosul comunităţilor din întreaga ţară”, încheie Câciu.

Comisia Europeană a transferat României joi 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanţare, echivalentul a 13 % din totalul de granturi alocate acestei ţări în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (MRR).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].