Blinken va discuta cu Mahmoud Abbas despre reforma Autorităţii Palestiniene. Se fac eforturi pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, slăbite de politicile lui Trump

Statele Unite fac un pas suplimentar pentru consolidarea relaţiilor bilaterale cu Autoritatea Palestiniană. Secretarul de stat Antony Blinken a discutat telefonic cu preşedintele Mahmoud Abbas şi a subliniat necesitatea reformei în Autoritatea Palestiniană.

Cei doi au discutat, de asemenea, despre „nevoia de a îmbunătăţi calitatea vieţii poporului palestinian în moduri tangibile”.

Preşedintele Joe Biden încearcă să repare legăturile slăbite de predecesorul său, Donald Trump, care a redus ajutorul acordat palestinienilor din Cisiordania şi fâşia Gaza, a încurajat colonizările făcute de Israel şi a închis consulatul american pentru palestinieni din Ierusalim.

Administraţia Biden a restabilit ajutorul şi s-a angajat să redeschidă consulatul în scurt timp, relatează Reuters.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].