Germania promite să primească toţi refugiaţii ucraineni

„Îi vom primi pe toţi ucrainenii care fug”, a declarat luni ministrul german de externe Annalena Baerbock, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său sloven Anze Logar: „ajutăm persoanele care fug din Ucraina. Stăm la graniţe pentru a aduce ajutor oamenilor şi pentru a aduce oameni în toate ţările europene”, anunţă CNN.

Baerbock a promis, de asemenea, mai mult ajutor umanitar pentru Ucraina.

Înainte de Adunarea Generală a ONU de la New York din această săptămână, Baerbock a cerut tuturor ţărilor care „cred în Carta Naţiunilor Unite” să izoleze conducerea Rusiei pentru invazia sa în Ucraina.

„Astăzi este deja a cincea zi de război al lui Putin împotriva Ucrainei şi a oamenilor nevinovaţi din Ucraina. El a adus suferinţe incredibile asupra Ucrainei. Sute de mii de oameni fug, milioane de oameni se tem pentru viaţa şi viitorul lor. Oricât de atroce ar fi aceste imagini, ele ne fac să fim mai hotărâţi! Ucraina nu este singură, Europa, Uniunea Valorilor Occidentale este ferm alături de curajoşii ucraineni”, a declarat Baerbock.

Într-o schimbare majoră de politică, Germania a promis sâmbătă arme Ucrainei.

„Războiul lui Putin ne-a aruncat într-o altă eră. Vom reevalua certitudinile anterioare şi, prin urmare, îi vom ajuta pe ucraineni cu arme şi alte echipamente”, a adăugat Baerbock.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].