Ucraina va primi echipamente militare “super moderne” din Marea Britanie şi SUA

În cadrul unei conferinţe de presă, Korsunsky a declarat: “Ei au încă superioritate în forţele aeriene, în avioane şi rachete, şi ne aşteptăm să începem să primim echipamente supermoderne de la Statele Unite şi Marea Britanie pentru a ne proteja cerul şi oraşele. Când lansează rachete de croazieră de la mare distanţă, nu putem ajunge la locul de lansare. Trebuie să le interceptăm. De aceea avem nevoie de aceste echipamente moderne”.

Korsunsky nu a oferit mai multe detalii despre ce ar implica echipamentul militar.

Declaraţia vine în contextul în care premierul australian Scott Morrison a declarat că ţara sa va trimite vehicule blindate Bushmaster în Ucraina.

Morrison a spus că vehiculele blindate cu tracţiune integrală vor fi transportate cu avioane de transport Boeing C-17 Globemaster, dar nu a precizat câte vor fi trimise.

“Nu trimitem doar rugăciunile noastre, trimitem armele noastre, trimitem muniţie, trimitem ajutorul nostru umanitar, trimitem toate acestea, vestele noastre antiglonţ, toate aceste lucruri şi vom trimite şi vehiculele noastre blindate, Bushmaster-urile noastre”, a adăugat Morrison.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].