URSS-ul, reinstaurat cu forţa de ruşi. Statuia lui Lenin, repusă pe soclu în regiunea Herson

CNN relatează că din regiunea Herson din sudul Ucrainei, sub ocupaţia rusă, a apărut un videoclip care arată o statuie a fostului lider sovietic Vladimir Lenin fiind reinstalată în oraşul Nova Kakhovka (cum au făcut-o deja unii, cu o zi în urmă, la Henichesk).

Imaginile arată statuia revoluţionarului rus şi primului lider al Uniunii Sovietice transportată cu un camion prin oraş, în timp ce într-o fotografie ulterioară statuia este ridicată pe un piedestal în faţa clădirii consiliului oraşului.

„În timp ce Ucraina este prima din lume care a introdus paşapoarte electronice, căpcăunii „refac monumentul lui Lenin în Nova Kakhovka, ocupată temporar”, a declarat viceprim-ministrul Mikhailo Fedorov, într-o postare pe Telegram.

Statuile lui Vladimir Lenin au fost un semn distinctiv al oraşelor şi oraşelor Uniunii Sovietice, dar multe au fost îndepărtate din localităţile ucrainene în ultimii ani din cauza deteriorării relaţiilor cu Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].