Războiul din Ucraina. Forţele ruseşti şi-au intensificat asaltul. Comisia Europeană a propus ca încălcarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei să devină o infracţiune

Forţele ruseşti şi-au intensificat asaltul asupra a două oraşe cheie din regiunea industrială ucraineană Donbas, cu bombardamente constante cu mortiere care au distrus case şi au ucis civili.

Imaginea articolului Războiul din Ucraina. Forţele ruseşti şi-au intensificat asaltul. Comisia Europeană a propus ca încălcarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei să devină o infracţiune

Războiul din Ucraina. Forţele ruseşti şi-au intensificat asaltul. Comisia Europeană a propus ca încălcarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei să devină o infracţiune

Cel mai importate aspecte

  • Uniunea Europeană speră să poată conveni asupra sancţiunilor împotriva petrolului rusesc înainte de următoarea reuniune a liderilor săi, a declarat preşedintele Charles Michel.
  • Comisia Europeană a propus miercuri ca încălcarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei să devină o infracţiune, o măsură care ar permite guvernelor UE să confişte activele companiilor şi persoanelor fizice care eludează restricţiile UE împotriva Moscovei.
  • Forţele ruseşti şi-au intensificat miercuri asaltul asupra a două oraşe cheie din regiunea industrială ucraineană Donbas, cu bombardamente constante cu mortiere care au distrus case şi au ucis civili.
  • Preşedintele Vladimir Putin a ordonat creşteri de 10% la pensii şi la salariul minim ca răspuns la inflaţia în creştere, dar a declarat că nu toate problemele economice ale Rusiei sunt legate de războiul din Ucraina.
  • Rusia este pregătită să permită navelor care transportă alimente să părăsească Ucraina în schimbul ridicării unor sancţiuni, a declarat ministrul său adjunct de externe. Ministrul ucrainean de externe a calificat propunerea drept “şantaj”.
  • Ucraina caută modalităţi de a ocoli blocada de luni de zile a porturilor sale de către Rusia pentru a scoate cereale şi uleiuri vegetale din ţară.
  • Parlamentarii ruşi au dat marţi aprobarea iniţială unui proiect de lege care ar permite entităţilor ruseşti să preia companii străine care au părăsit piaţa în opoziţie faţă de acţiunile Moscovei în Ucraina. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].