Oamenii lui Putin îl caută pe jurnalistul Andrei Soldatov, căruia i-au blocat conturile bancare

Într-o altă postare pe Telegram, Soldatov a explicat că dosarul împotriva lui a fost respins într-un mod similar cu cel al a doi jurnalişti acuzaţi că au răspândit „informaţii false” despre campania militară a Moscovei în Ucraina.

Site-ul Ministerului de Interne rus îl cita pe Soldatov ca fiind căutat în temeiul unui articol nespecificat al codului penal, relatează Reuters.

Andrei Soldatov este un expert în serviciile de informaţii ruseşti şi în funcţionarea statului de securitate al lui Vladimir Putin.

Soldatov este autorul, împreună cu Irina Borogan, a cărţii „Compatrioţii: istoria brutală şi haotică a exililor, emigranţilor şi agenţilor din străinătate ale Rusiei”.

Cei doi sunt, de asemenea, fondatorii şi editorii site-ului Agentura.ru, care acoperă serviciile de securitate ale Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].