Trupele ucrainene care rezistă în Sievierodonetsk, supuse unui nou asalt puternic

În sudul Ucrainei, un alt câmp de luptă important în război, autorităţile au declarat că atacurile ruseşti asupra unor obiective agricole, inclusiv depozite, agravează o criză alimentară globală care a stârnit îngrijorări legate de foamete în unele ţări în curs de dezvoltare.

Turcia l-a primit pe ministrul de externe al Rusiei pentru a discuta un plan al ONU de a deschide un coridor în Marea Neagră pentru exporturile de cereale ucrainene. Serghei Lavrov, din partea Rusiei, a declarat că Ucraina trebuie mai întâi să-şi demineze porturile – o măsură de care Kievul se teme că ar face-o mai vulnerabilă la atacurile dinspre mare.

Forţele ruseşti se concentrează de câteva săptămâni asupra cuceririi oraşului Sievierodonetsk, unde locuiau aproximativ 106.000 de persoane înainte ca Moscova să invadeze Ucraina la 24 februarie.

Guvernatorul regiunii Luhansk a declarat că forţele ucrainene nu vor preda oraşul.

„Luptele sunt încă în desfăşurare şi nimeni nu va renunţa la oraş, chiar dacă armata noastră trebuie să se retragă pe alte poziţii. Acest lucru nu va însemna că cineva renunţă la oraş – nimeni nu va renunţa la nimic. Dar (ei) ar putea fi forţaţi să se retragă”, a declarat Serhiy Gaidai pentru televiziunea ucraineană, conform Reuters.

Forţele ruseşti îşi vor intensifica şi mai mult bombardamentele atât asupra oraşului Sievierodonetsk, cât şi asupra oraşului geamăn mai mic Lysychansk, situat pe malul vestic al râului Siverskyi Donets, a mai spus el.

Luhansk şi provincia adiacentă Doneţk formează Donbasul, revendicat de Moscova pentru separatiştii vorbitori de limbă rusă care deţin părţi estice ale regiunii din 2014.

Reuters nu a putut verifica în mod independent situaţia de la faţa locului în Sieverodonetsk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].