Daniil Medvedev pierde a doua finală consecutiv. Hurkacz e noul campion la Halle

Hubert Hurkacz a realizat cea mai mare performanţă de până acum în sezonul actual, la Terra Wortmann Open de la Halle, polonezul obţinând primul titlu din 2022.

Al cincilea favorit a făcut trei break-uri în faţa lui Medvedev şi şi-a valorificat toate game-urile pe propriul serviciu, obţinând o victorie rapidă, cu care şi-a asigurat primul titlu pe iarbă din carieră.

Semifinalist la Wimbledon, în 2021, Hurkacz a dominant jocul de de pe linia de fund, fiind totodată şi la primul titlu ATP 500 din carieră.

Pentru polonez este al cincilea titlu în circuitul ATP, fiind a treia oară când îl învinge pe Medvedev, care are doar 2 victorii în întâlnirile directe.

Hurkacz a câştigat şi singura întâlnire anterioară dintre cei doi în acest sezon, în sferturile de finală ale Miami Open, în luna martie.

Hurkacz trecuse de sfertul de finală împotriva lui Felix Auger-Aliassime şi de semifinala cu Nick Kyrgios fără să-şi piardă serviciul, performanţă pe care arepatat-o şi în finală, neoferindu-i lui Medvedev nici o şansă de break.

Partida a fost întreruptă spre finele primului set de un intrus, care a pătruns pe teren şi a încercat să se lege de fileu, la fel ca protestatara de la Paris, dar a fost împiedicat de oamenii de securitate.

Pentru câştigarea turneului, Hubert Hurkacz va fi recompensat cu 500 puncte ATP şi 399.170 euro, în timp ce finalistul primeşte 214.775 euro şi 300 puncte ATP.

Medvedev pierde a doua finală de turneu ATP consecutivă, după ce fusese învins în ultimul act şi la S-Hertogenbosch, de favoritul gazdelor, olandezul Tim Van Rijthoven.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].