Tăriceanu: Anticipatele sunt ca un spectacol de balet. Constituţia noastră descurajează declanşarea lor

Imaginea articolului Tăriceanu: Anticipatele sunt ca un spectacol de balet. Constituţia noastră descurajează declanşarea lor

Tăriceanu: Constituţia noastră este făcută în aşa fel încât să descurajeze anticipatele

„Unii, cum se spune în fotbal,s-au dus după fentă, către direcţia de alegeri anticipate. Mai sunt unii care mai avem ceva experienţă politică. La consultări, la Cotroceni, i-am explicat preşedintelui Iohannis de ce nu sunt utile alegerile anticipate, mai ales atat de tarziu”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu la Şcoala de iarnă a Tineretului ALDE.

El a adăugat că Legea fundamentală nu facilitează declanşarea anticipatelor.

„În primul rând, Constituţia României a fost în aşa fel gândită ca să descurajeze pe cei care vor să folosească această armă politică a alegerilor anticipate. Mecanismele prevăzute în Constituţie sunt complicate şi durează mult. În Anglia pimul-ministru vine în Parlament şi spune domnilor, doamnelor, vreau să organizez alegeri anticipate şi trebuie să voteze două treimi din Parlament, punct. La noi e un întreg balet”, a completat Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost prezent, duminică, la şcoala de iarnă a Tineretului Liberal Democrat European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *