Luna plină din 11 august este ultima superlună a anului

Cine ratează momentul principal pentru a privi luna, care va veni la ora 21:36 p.m. ET (1:36 a.m. GMT), poate vedea o lună aproape plină pe 10 şi 12 august.

Aceasta este ultima şansă din an de a prinde o superlună. Potrivit NASA, o superlună are loc atunci când orbita Lunii se află în cel mai apropiat punct de Pământ în timpul unei luni pline. În fiecare an, există între trei şi patru superluni.

Apropierea şi plinătatea lunii în momentul unei superluni o face mai strălucitoare şi mai mare decât în mod normal.

De ce este această lună specială numită şi luna sturion? Luna sturionului este de fapt numită după peştii sturioni care erau adesea prinşi în această perioadă a anului în Marile Lacuri şi în Lacul Champlain. Aceşti peşti datează de milioane de ani, sunt de dimensiuni uriaşe şi pot avea până la trei metri lungime.

Potrivit NASA, nu va mai fi o altă superlună până la 1 august anul viitor, aşa că 11 august este ultima şansă de a vedea superluna din acest an.

Următoarea lună plină este luna recoltei, care va străluci pe cer pe 10 septembrie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].