Zelenski se declară şocat de faptul că Israelul nu a furnizat arme Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimirr Zelenski a declarat că este “şocat” de faptul că Israelul nu a oferit Kievului sisteme antirachetă pentru a-l ajuta să contracareze atacurile ruseşti, potrivit unui interviu citat de Reuters.

Imaginea articolului Zelenski se declară şocat de faptul că Israelul nu a furnizat arme Ucrainei

Zelenski se declară şocat de faptul că Israelul nu a furnizat arme Ucrainei

Zelenski a cerut aceste arme la scurt timp după începerea războiului, în februarie. El a menţionat sistemul Iron Dome al Israelului, folosit adesea pentru a intercepta rachetele lansate de militanţii palestinieni din Gaza.

“Nu ştiu ce s-a întâmplat cu Israelul. Sincer, sincer – sunt în stare de şoc, pentru că nu înţeleg de ce nu au putut să ne ofere apărare aeriană”, a declarat el.

Zelenski a făcut aceste remarci în cadrul unui interviu acordat miercuri reporterilor francezi. Biroul său a publicat o înregistrare a interviului.

Comentariile lui Zelenski au fost mai puternice decât cele făcute în martie, când a mustrat Israelul pentru reticenţa sa de a trimite arme. La acea vreme, Israelul nu s-a angajat, spunând că va ajuta Ucraina atât cât poate.

“Înţeleg – ei au o situaţie dificilă, în ceea ce priveşte situaţia cu Siria şi Rusia”, a declarat Zelenski, adăugând că nu face acuzaţii. “Eu prezint faptele. Conversaţiile mele cu conducerea israeliană nu au făcut nimic pentru a ajuta Ucraina”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].