Ucraina cere interzicerea la nivel mondial a postului RT. Ce argumente aduc oficialii de la Kiev pentru această poziţie

Ucraina a catalogat duminică postul rusesc RT controlat de stat ca fiind un incitator la genocid, după ce un prezentator a spus că ar fi trebuit înecaţi copiii ucraineni care i-au văzut pe ruşi ca ocupanţi în timpul Uniunii Sovietice, informează Reuters.

Într-o emisiune difuzată săptămâna trecută, prezentatorul RT, Anton Krasovsky, a spus că copiii care au criticat Rusia ar fi trebuit să fie „aruncaţi direct într-un râu cu un curent puternic”.

Krasovsky – un comentator pro-război de la televiziunea rusă care a fost sancţionat de Uniunea Europeană – a răspuns la o relatare a autorului rus de science-fiction Serghei Lukyanenko despre faptul că atunci când a vizitat pentru prima dată Ucraina în anii 1980 copiii i-au spus că ar trăi mai bine dacă Moscova nu le-ar ocupa ţara.

„Ar fi trebuit să fie înecaţi în Tisina (râul)”, a spus Krasovsky. „Pur şi simplu înecaţi-i pe acei copii, înecaţi-i”.

„Guvernele care încă nu au interzis RT trebuie să urmărească acest fragment”, a declarat ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, într-un tweet care a făcut legătura cu un fragment din interviu.

„Incitare agresivă la genocid (vom judeca această persoană pentru asta), care nu are nimic de-a face cu libertatea de exprimare. Interziceţi RT în întreaga lume”, a adăugat Kuleba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].