Războiul din Ucraina, ziua 243. 8 luni de lupte intense: nombardamentele ruseşti vizează ţinte civile. Mai multe clădiri rezidenţiale au fost distruse

UPDATE 02:00 

Preşedintele francez Emmanuel Macron a condamnat Biserica Ortodoxă Rusă pentru că se lasă manipulată de autorităţile ţării care încearcă să-şi justifice războiul din Ucraina şi prin autoritatea prelaţilor, să facă legitimă agresiunea în rândul populaţiei. Macron i-a îndemnat pe ortodocşii ruşi să reziste unei asemenea presiuni.

Rezumatul zilei

  • Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu i-a spus omologului său francez că situaţia din Ucraina este volatilă, iar premisele unor discuţii de pace sunt îndepărtate. Moscova este îngrijorată că Ucraina ar putea folosi o „bombă murdară”, dar nu a oferit nicio dovadă.
  • În replică, preşedintele ucrainean Voldomir Zelenski a spus că doar Rusia este capabilă să folosească arme nucleare în Europa.
  • Un avion militar rus s-a prăbuşit într-o clădire rezidenţială din oraşul siberian Irkutsk, a declarat guvernatorul regiunii. Doi piloţi au murit în accident.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].