Războiul din Ucraina, ziua 251. Putin acuză Vestul pentru conductele distruse din Marea Baltică. Zelenski caută disperat o portiţă prin care să adere Ucraina la NATO

UPDATE 04:30 

Norvegia îşi va pune armata într-un nivel ridicat de alertă începând de marţi. Cea mai mare parte din personal va avea sarcini operaţionale şi au rolul unei forţe de mobilizare rapidă în cazul în care războiul se extinde.

UPDATE 04:00

„A fost un act deliberat de sabotaj şi acum ruşii aruncă dezinformări şi minciuni”, a declarat preşedintele american Joe Biden, referindu-se la distrugerea gazoductului Nord Stream.

Washingtonul şi aliaţii săi vor trimite scafandri pentru a afla ce s-a întâmplat, după ce Moscova a acuzat Occidentul de pagube.

UPDATE 03:25

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că Ucraina va continua să îndeplinească acordurile privind exporturile de cereale şi că speră ca partenerii din acord, ONU şi Turcia, vor „calma” retorica rusă.

UPDATE 01:32

Marea Britanie l-a avertizat pe preşedintele rus Vladimir Putin despre ce consecinţe grave riscă Moscova dacă foloseşte arme nucleare în Ucraina, spunând că un astfel de pas ar schimba natura conflictului.

Rezumatul zilei

  • La Kiev, aproximativ 270 000 de apartamente rămân fără electricitate, 40 % dintre locuitorii capitalei sunt fără apă.
  • Ucraina investighează peste 100 de cazuri de viol asupra civililor de către soldaţii ruşi.
  • Suedia va începe livrările de arme moderne către Ucraina, a declarat ministerului suedez al apărării.
  • În urma raidurilor aeriene, 10 regiuni au fost afectate. Ţintel predilecte ale ruşilor sunt din domeniul energetic şi au fost avariate 18 instalaţii.
  • Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova nu s-a retras din acordul cu cereale, ci şi-a suspendat participarea la acesta din cauza ameninţărilor la adresa securităţii coridorului pentru exporturile de cereale din Marea Neagră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].