Italienii au găsit ”pacientul zero” şi locul din care a izbucnit focarul de coronavirus. Anunţul premierului: ”Gestionare complet inadecvată a situaţiei”

Imaginea articolului Italienii au găsit ”pacientul zero” şi locul din care a izbucnit focarul de coronavirus. Anunţul premierului: ”Gestionare complet inadecvată a situaţiei”

Italienii au găsit ”pacientul zero” şi locul din care a izbucnit focarul de coronavirus. Anunţul premierului: ”Gestionare complet inadecvată a situaţiei”

Autorităţile italiene au reuşit să identifice ”pacientul zero”, precum şi locul considerat a fi epicentrul epidemiei de coronavirus.

Anunţul a fost făcut de premierul Giuseppe Conte care a criticat modul ”complet inadecvat” în care a fost gestionată situaţia din spitalul în care a izbucnit focarul. 

“Este clar că există un focar acolo şi că de acolo virusul s-a răspândit. Acum se ştie, a existat o gestionare la nivelul unei structuri spitaliceşti complet inadecvată în conformitate cu protocoalele de siguranţă recomandate în astfel de cazuri şi aceasta a contribuit la răspândirea virusului”, a declarat Conte într-o emisiune la postul public italian Rai Uno.

Astfel, ”pacientul zero” a fost considerat un bărbat în vârstă de 38 de ani care a fost spitalizat miercurea trecută. Acesta a fost internat într-un spital din Codogno, în apropiere de Lodi, la 60 de kilometri de Milano.

Potrivit autorităţilor, virusul s-a transmis de la bărbatul în vârstă de 38 de ani la soţia sa însărcinată, la alţi membri ai familiei, precum şi la medicii şi asistentele care l-au avut în grijă şi implicit la familiile membrilor echipei medicale.

În Italia au decedat până acum şapte persoane, iar alte 229 au fost infectate cu coronavirus.

sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *