VIDEO | A început operaţiunea de aducere la cheu a epavei cu oi moarte

Imaginea articolului VIDEO | A început operaţiunea de aducere la cheu a epavei cu oi moarte

VIDEO | A început operaţiunea de aducere la cheu a epavei cu oi moarte

Operaţiunea de aducere la cheu a epavei pline cu oi moarte din Portul Midia a început marţi seara. Reprezentanţii societăţii care se ocupă de ranfluare estimează că nava va ajunge la mal în câteva ore.

Marţi au fost făcute ultimele operaţiuni pregătitoare pentru aducerea la cheu a navei Queen Hind, care s-a răsturnat în Portul Midia. Epava a fost asigurată din laterale de două barje mari, iar macaraua Neptun, care a adus nava la verticală, a fost deconectată de epavă.

Piloţii maritimi de la bordul barjei Bigfoot2 au început astfel operaţiunea, iar la ora transmiterii acestei ştiri nava este adusă la cheu.

Reprezentanţii societăţii care se ocupă de ranfluarea navei cu oi au estimat că operaţiunea va dura câteva ore.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi. Autorităţile au reuşit să salveze doar 254 de animale. Pentru că nu avea dotarea necesară, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a semnat un contract de aproximativ 4 milioane de euro cu o societate românescă pentru a scoate epava din Portul Midia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *