Jurnalistul de investigaţie Christo Grozev a fost plasat pe lista persoanelor căutate în Rusia

Site-ul Ministerului de Interne precizează că Grozev este căutat în temeiul unui articol din Codul penal, fără a preciza care este articolul.

Potrivit grupului de monitorizare din Rusia OVD-Info, împotriva lui Grozev a fost deschis un dosar penal privind diseminarea de “ştiri false” despre armata rusă.

Grozev este principalul investigator pentru Rusia al grupului de investigaţie Bellingcat, care se concentrează pe “ameninţări la adresa securităţii, operaţiuni clandestine extrateritoriale şi militarizarea informaţiilor”, potrivit site-ului Bellingcat.

“Nu am nicio idee despre motivele pentru care Kremlinul m-a pus pe “lista sa de persoane căutate”, prin urmare nu pot oferi niciun comentariu în acest moment. Într-un fel, nu contează – de ani de zile au arătat clar că sunt speriaţi de munca noastră şi că nu s-ar opri de la nimic pentru a o face să dispară”, a declarat el într-o postare pe Twitter, luni.

Împreună cu echipa liderului opoziţiei ruse Alexey Navalny, jurnalişti CNN şi jurnalişti de la alte instituţii, Grozev a investigat otrăvirea lui Navalny în 2020.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie, Grozev a folosit instrumente digitale open-source pentru a documenta crimele de război şi alte atrocităţi din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].