Războiul din Ucraina, ziua 314. Atacurile repetate ale ruşilor încearcă să zdruncine moralul ucrainenilor. Zelenski, încrezător că va învinge

UPDATE 03:00 Mai multe explozii au fost raportate în Sevastopol

Autorităţile de ocupaţie au raportat că apărarea antiaeriană a fost activată în oraşul Sevastopol, Crimeea.

Mihail Razvozhayev, administratorul instalat de Moscova al portului de la Marea Neagră, a raportat pe canalul său Telegram că două drone au fost doborâte deasupra mării.

UPDATE 02:00 Ruşii fac două victime în Druzhkivka, regiunea Doneţk

Două persoane au fost rănite în ultimul bombardament al Rusiei asupra oraşului Druzhkivka din estul regiunii Doneţk, a raportat Kyrylo Timoşenko, şef adjunct al Biroului Preşedintelui. O altă rachetă a lovit satul Yakovlivka din regiune.

UPDATE 01:00 Trupele ucrainene eliberează o insulă din delta râului Nipru

Militarii ucraineni au eliberat insula Velyky Potyomkinsky din delta râului Nipru, potrivit publicaţiei online Ukrainska Pravda.

UPDATE 00:30 Un reporter german a fost rănit în timp ce raporta din Ucraina

Editorul-şef al ziarului german Bild, Johannes Boie, a raportat că reporterul Bild Björn Stritzel a fost rănit în timp ce observa războiul din Ucraina.

Rezumatul zilei

  • Biroul de Securitate Economică al Ucrainei a raportat că şase directori ai Ukroboronprom, principala companie de apărare a ţării, sunt acuzaţi pentru delapidare şi abuz de putere
  • Autorităţile ucrainene au descoperit 25 de camere de tortură în zonele eliberate din regiunea Harkov
  • Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a declarat în actualizarea sa zilnică că armata ucraineană a avariat sau distrus până la 10 unităţi de echipament militar ruseşti în localitatea Makiivka din regiunea Doneţk

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].