Războiul din Ucraina, ziua 318. Germania şi Statele Unite vor furniza Ucrainei vehicule blindate şi rachete Patriot

UPDATE 4:29 – Rapoartele ONU spun că Ucraina va avea nevoie de cel puţin 1,79 miliarde de dolari pentru a restabili sectorul telecomunicaţiilor

Evaluarea de către Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU) a ONU a fost comandată în aprilie pentru a determina amploarea distrugerii reţelelor de comunicaţii ale Ucrainei de când a început invazia la scară largă a Rusiei în februarie, transmite Kyiv Independent

UPDATE 2:37  – Informaţii ucrainene: Rusia intenţionează să mobilizeze 500.000 recruţi în ianuarie

Vadym Skibitsky, adjunctul şefului de informaţii militare al Ucrainei, a declarat că armata ucraineană crede că recruţii vor fi trimişi în primele linii în estul şi sudul ţării şi vor face parte din ofensivele ruseşti reînnoite în primăvară şi vară, a raportat The Guardian.

UPDATE 2:05 – Rusia intensifică eforturile de mobilizare în teritoriile ocupate

Centrul Naţional de Rezistenţă al armatei ucrainene a raportat pe 6 ianuarie că, în special, armata rusă intenţionează să mobilizeze 2.000 de oameni în oraşul Horlivka ocupat de ruşi, regiunea Doneţk.

UPDATE 1:24  – CNN: SUA vor începe antrenamentul ucrainean pentru rachetele Patriot la sfârşitul acestei luni

Potrivit Laura Cooper, secretarul adjunct al apărării pentru Rusia, Ucraina şi Eurasia, pregătirea va dura „câteva luni”, a informat CNN.
 

UPDATE 12:56 – Kuleba şi Borrell discută despre pregătirile viitorului summit Ucraina-UE 

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a discutat despre pregătirile pentru summitul Ucraina-UE cu şeful Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell, pe 6 ianuarie.

UPDATE 12:13 – Marea Britanie trimite 280 de generatoare de energie la Mykolaiv 

„Sub bombardarea constantă a sistemului energetic, generatoarele garantează funcţionarea fiabilă a instituţiilor medicale, a infrastructurii critice şi a punctelor de invincibilitate”, a scris ambasada Ucrainei în Marea Britanie pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].