„Nu mă simţeam bine şi am mers la doctor.” Intervenţia care i-a schimbat viaţa pacientului

Durerea de cap intensă şi persistentă, care nu se ameliorează cu analgezice, stările de confuzie, tulburările de vorbire şi pierderea echilibrului sau a contactului cu realitatea pot fi simptomele unei tumori cerebrale. O tumoră apare atunci când celulele (benigne sau maligne) se înmulţesc anormal, formând un ţesut de dimensiuni mai mari, care, în funcţie de localizare, poate să afecteze funcţionarea sistemului nervos. Astfel, apar manifestările clinice, care pot fi severe.

În această situaţie s-a aflat şi Mircea, un pacient care a venit pentru o consultaţie de neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR. „Nu mă simţeam bine şi am ales să merg la domnul profesor dr. Vlad Ciurea, pentru că am apreciat profesionalismul dumnealui. Auzisem că este un neurochirurg foarte bun, un om deosebit. În urma consultului şi a examenelor imagistice efectuate, am aflat că trebuie să mă operez. Domnul doctor mi-a explicat absolut tot ce va presupune intervenţia, am fost tot timpul informat”, povesteşte bărbatul.

Diagnosticat cu o tumoră cerebrală, Mircea a fost operat imediat, de o echipă coordonată de dr. Vlad Ciurea, directorul ştiinţific al Spitalului Clinic SANADOR. Intervenţia chirurgicală a fost un succes, iar la scurt timp, pacientul a fost externat şi a putut să-şi reia toate activităţile zilnice.

„Mulţumesc din suflet domnului profesor Alexandru Vlad Ciurea, pentru că a dat dovadă de un suflet mare şi de un caracter deosebit. A devenit un membru al familiei noastre!” mărturiseşte, bucuros, Mircea.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervenţiile de neurochirurgie pentru eliminarea tumorilor cerebrale se pot realiza şi minim invaziv, cu ajutorul microscopului operator Zeiss Kinevo 900, un echipament medical foarte performant, care permite incizii sigure şi precise. Aparatul oferă imagini ale câmpului operator la rezoluţie 4K, astfel încât chirurgul poate să lucreze mai uşor şi mai eficient, având acces la detalii care nu pot fi obţinute prin intermediul altor echipamente.

În timpul operaţiilor de neurochirurgie care au loc la SANADOR, chirurgii pot folosi şi un sistem avansat de neuronavigaţie – Medtronic – pentru ghidaj intraoperator. Cu ajutorul acestuia, medicul poate localiza cu exactitate tumora cerebrală şi o poate îndepărta mai uşor şi mai sigur, fără să lezeze ţesuturile sănătoase din jur. Operaţiile minim invazive realizate în acest fel permit o recuperare mai rapidă a pacientului, cu un risc redus de complicaţii neurologice sau infecţii postoperatorii.

Pacienţii cu tumori cerebrale care se prezintă la Spitalul Clinic SANADOR au acces la cele mai performante echipamente imagistice, pentru un diagnostic precis. Aparatele RMN cu putere 3 Tesla Siemens Magnetom Vida şi Magnetom Skyra oferă imagini de calitate, la o rezoluţie superioară, cu detalii esenţiale pentru stabilirea celei mai bune soluţii terapeutice. La SANADOR se pot realiza şi investigaţii de rezonanţă magnetică funcţională, care permit vizualizarea activităţii cerebrale, aspect foarte important înaintea unei operaţii pe creier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].