Statele Unite accelerează trimiterea de echipamente militare în Ucraina

Administraţia de la Washington a anunţat, marţi, acţiuni de accelerare a livrărilor de tancuri şi sisteme antiaeriene în Ucraina, în contextul eforturilor de respingere a invaziei militare ruse.

Pentagonul a anunţat că va furniza armatei ucrainene 31 de tancuri de tip Abrams M1-A1, mai vechi decât modelul M1-A2, pentru a fi transferate mai rapid.

Departamentul Apărării, în coordonare cu Ucraina a luat decizia de a furniza tancuri de tip M1-A1, cea ce ne va permite să grăbim semnificativ transferurile şi să oferim Ucrainei aceste capabilităţi importante până în toamna acestui an“, a declarat Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, citat de CNN.

Oficiali din domeniul apărării au anunţat că Washingtonul va livra mai rapid decât era estimat sisteme antiaeriene Patriot. În plus, 65 de militari ucraineni urmează să finalizeze în următoarele zile instruirea pentru utilizarea acestor sisteme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].