Lui Băluţă i-a sărit muştarul: Cruzime!

Lui Băluţă i-a sărit muştarul: Cruzime!

Băluţă a explicat, marţi seara, la Realitatea Plus, că scopul său a fost de a pune în siguranţă planşeul Unirii şi a luat în calcul toate variantele.

„Era firesc să ne adresăm şi într-o direcţie şi în altă direcţie. Primarul Municipiului Bucureşti a găsit toate variantele de a nu respecta prevederile legale de a nu ţine cont de expertize, de a nu ţine cont de nimic dintre documentele pe care le-am trimis, era normal şi este normal în calitatea pe care o am să încerc absolut toate variantele posibile pentru a îndepline obiectivul pe care l-am propus”, spune Băluţă.

Acesta a explicat că Primăria Sector 4 s-a oferit să demareze lucrările, „din acelaşi motiv pentru care magistrala M4 de Metrou Gara de Nord, Gara Progresul, un proiect de 2,5 miliarde de euro care este astăzi în licitaţie cu autoritate contractantă sectorul 4, este efectuat. Grupul de oameni, echipa pe care am onoarea să o conduc a performat. Am făcut metrou, am făcut creşe, grădiniţe, am făcut pasaje”, a mai spus primarul.

Întrebat dacă este real că cei 800 de milioane de lei prevăzuţi pentru planşeul Unirii vor merge către campania lui Marcel Ciolacu, Daniel Băluţă a spus că suma s-a stabilit în anul 2023, după ce au fost făcute expertize, după ce au fost făcute toate studiile conexe. Atunci, suma alocată a fost de mai mult de 700 de milioane de lei, iar decizia a fost luată de PNL şi UDMR, nicidecum de PSD.

Daniel Băluţă a mai spus că nu a anticipat niciodată o astfel de reacţie din partea lui Nicuşor Dan, iar după ce doi oameni au fost răniţi luni seara, dintre care unul grav, a decis să retragă echipele de la Unirii.

„Dânsul consideră că democraţia se instarează cu buldozerul, călcând oamenii. E adevărat, la lucrul ăsta n-am putut să mă gândesc. Cu atât de multă cruzime…, totuşi, sunt medic. Nu am putut să mă gândesc că o altă fiinţă umană poate să aibă o astfel de abordare. Aici recunosc că am greşit. Nu m-am aşteptat să se întâmple aşa ceva. Asta este şi motivul pentru care, atunci când am văzut gravitatea situaţiei, mi s-a părut corect să retrag toţi oamenii de acolo”, a mai spus primarul Sectorului 4.

El neagă că Marcel Ciolacu i-ar fi cerut să se retragă de acolo: „Am vorbit cu Marcel Ciolacu aseară. Nu mi-a cerut acest lucru”.

Daniel Băluţă a mai spus că va folosi „absolut toate pârghiile legale pentru a reuşi să ating obiectivul de a pune în siguranţă plăşeul Unirii”.

Întrebat, în continuare, dacă demersul său a fost grăbit pentru că riscă să piardă banii, aşa cum au spus adversarii săi politici, Băluţă a spus că „este o glumă chestiunea aceasta”.

„Acei bani reprezintă, din punct de vedere tehnic, în credit la angajament. Nu au o limită de timp. (…) Şi nu-i plăteşte oricum Primăria Sectorului 4, îi plăteşte Ministerul Dezvoltării, partenerul contractual pe care îl avem. (…) Ministrul Dezvoltării este de la PNL”, a mai spus Daniel Băluţă.

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, a anunţat că demarează, în baza unei autorizaţii emisă de Primăria Sectorului 3, lucrările de refacere din temelii a Planşeului Unirii.

Primarul general şi poliţiştii locali ai Capitalei au venit, luni, să demonteze gardurile amplasate de Primăria Sectorului 4 în Parcul Unirii, însă au fost împiedicaţi de poliţiştii locali ai Sectorului 4.

Luni seară, Nicuşor Dan a emis un ordin de demolare a şantierului, iar Daniel Băluţă a anunţat că „pentru a pune în siguranţă integritatea şi viaţa angajaţilor Primăriei Sector 4, dar şi a echipelor care lucrează la consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa de la Piaţa Unirii, am decis retragerea de îndată a tuturor”.

Doi oameni au fost răniţi, iar unul dintre ei a depus plângere la poliţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].