Pentagonul suspectează o angajată de origine iraniană pentru scurgerea de documente clasificate. Congresul cerea încă din 2023 suspendarea autorizaţiei de securitate

Pentagonul suspectează o angajată de origine iraniană pentru scurgerea de documente clasificate. Congresul cerea încă din 2023 suspendarea autorizaţiei de securitate

Ariane Tabatabai este o americancă de origine iraniană. Aceasta e ofiţer în cadrul Serviciului de informaţii al Marinei Statelor Unite.

Membrii Congresului au trimis o scrisoare în 2023 secretarului american al apărării, Lloyd Austin, împotriva menţinerii lui Tabatabai în funcţie, relatează The Jerusalem Post.

Membrii Congresului l-au îndemnat pe Lloyd Austin „să suspende imediat autorizaţia de securitate a lui Tabatabai în aşteptarea unei revizuiri suplimentare”.

FBI a început, de asemenea, să investigheze scurgerea a două documente secrete ale serviciilor de informaţii care descriu pregătirile Israelului pentru un atac asupra Iranului, ca răspuns la atacul Iranului de la începutul lunii octombrie, a relatat marţi The Washington Post. Documentele au ajuns pe un canal de Telegram.

„FBI investighează presupusa scurgere de documente clasificate şi colaborează îndeaproape cu partenerii noştri din Departamentul Apărării şi Comunitatea de Informaţii”, a transmis FBI într-un comunicat.

„Întrucât ancheta este în curs de desfăşurare, nu avem alte comentarii de făcut”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].