Serviciile secrete americane estimează că Rusia se află în spatele videoclipului fals care îl defăimează pe Tim Walz

Serviciile secrete americane estimează că Rusia se află în spatele videoclipului fals care îl defăimează pe Tim Walz

Serviciile secrete americane au declarat că în spatele videoclipului fals, care îl defăimează pe candidatul democrat la vicepreşedinţia SUA, Tim Walz, se află agenţi ruşi.

Imaginea articolului Serviciile secrete americane estimează că Rusia se află în spatele videoclipului fals care îl defăimează pe Tim Walz

Serviciile secrete americane estimează că Rusia se află în spatele videclipului fals care îl defăimează pe Tim Walz

Produsul video a fost propagat pe platforma X în ultima săptămână şi conţinea „mai mulţi indicatori de manipulare care sunt în concordanţă cu eforturile şi tacticile de influenţă cu actori ruşi”, a declarat marţi reporterilor un oficial de la Biroul directorului serviciilor naţionale de informaţii (ODNI), scrie CNN.

Campania Harris-Walz şi-a exprimat îngrijorarea că acoperirea mediatică despre acest caz ar putea amplifica afirmaţiile false puse la cale de agenţii ruşi.

Încercarea de a-l defăima pe candidatul democrat la vicepreşedinţie este un efort de ultim moment al Rusiei înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA, care vor avea loc în două săptămâni.

În luna septembrie, Rusia a fost acuzată de autorităţile americane că încearcă să interfereze în alegerile din SUA în favoarea lui Donald Trump, acesta fiind considerat opţiunea preferată a Kremlinului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].